Om-sorgen.dk

Du er her: Velkommen Nyt fra om-sorgen.dk
torsdag den21februar 2019

Nyt fra om-sorgen.dk

Kender du det?

Om-sorgen.dk har bidraget med en artikel med titlen "Kender du det?" i det aktuelle nummer af Månedmagasinet Erhverv Fyn - artiklen finder du her.

I artiklen beder jeg dig, der er arbejdsgiver, om at forestille dig, at én af dine medarbejdere mister én af sine nærmeste. Vedkommende sygemelder sig, hvilket ofte er nødvendigt og dermed ikke ualmindeligt, når et menneske bliver ramt af sorg. Du vil gerne støtte din medarbejder igennem sorgen, men du føler dig samtidig meget usikker på, hvordan du griber det an. Derfor er det en god idé at forberede sig på situationen, da sorg er noget, vi næsten alle sammen bliver ramt af på et tidspunkt i vores liv.

Om-sorgen.dk kan hjælpe dig med at få udarbejdet en sorgpolitik til virksomheden og rådgive dig og de andre ansatte. Om-sorgen.dk tilbyder også sorgstøtte i form af samtaler og sorggrupper.

Du finder det aktuelle nummer af Månedsmagasinet Erhverv Fyn her. Artiklen fra Om-sorgen.dk finder du på side 30.

Vedvarende sorglidelse kan forebygges

Det er vigtigt for arbejdsgiver at være opmærksom på, at vedvarende sorglidelse kan forebygges, idet arbejdspladsen er en vigtig del af den sørgendes sociale netværk, og en sygemelding selvsagt er en omkostning for virksomheden. Derfor kan du som arbejdsgiver med en medarbejder i sorg være med til at forebygge vedvarende sorglidelse og dermed en længere sygemelding ved, at du og dine øvrige medarbejdere bliver klædt på til at rumme en kollega i sorg.

Ved at følge dette link, kan du læse min artikel med titlen "Vedvarende sorglidelse kan forebygges", som du finder på side 20 i det aktuelle nummer af Månedsmagasinet Erhverv-Fyn, som du kan hente her.

Foredrags- og debataften om sorg - skal du med?

Kender du følelsen af rådvildhed, når du står over for en person, der lige har mistet en nærtstående? Det, at du ikke rigtig ved, hvad du skal sige eller gøre? Og hvad synes du om, at vedvarende sorglidelse netop er blevet skrevet ind i diagnosemanualen?

Torsdag den 1. november 2018 sætter jeg fokus på disse emner ved en foredrags-/debataften, hvor Verninge Husflid er vært. Hvis du kunne tænke dig at få viden om sorg og indblik i, hvad og hvordan mange sørgende har brug for, at du støtter dem, så deltag denne aften på Hørvævsmuseet, Nårupvej 30, 5620 Glamsbjerg kl. 19.30 - 22.00. Du kan læse mere og tilmelde dig her

Jeg glæder mig til at se dig og til at høre dine synspunkter om sorg, og om hvordan vi griber dette eksistentielle livsvilkår an.

73 % skjuler deres sorg i frygt for at blive fyret

Om-sorgen.dk har bidraget med en artikel med titlen "73 % skjuler deres sorg i frygt for at blive fyret" i det aktuelle nummer af Månedmagasinet Erhverv - artiklen finder du her.

73 % er et skræmmede højt tal, som Magasinet Arbejdsmiljø har fundet frem til. Arbejdspladsen er en vigtig del af den sørgendes sociale netværk. Derfor er det virkelig vigtigt, at arbejdsgiver og kollegaerne ved, hvordan de skal møde den sorgramte. Men det er ikke altid så let, når man lige pludselig står i situtationen. Derfor er det en rigtig god idé at forberede sig på situationen, da sorg er noget, vi næsten alle sammen bliver ramt af på et tidspunkt i vores liv. Om-sorgen.dk kan hjælpe virksomheden med at få udarbejdet en sorgpolitik og rådgive arbejdsgiver samt de andre ansatte. Om-sorgen.dk tilbyder også sorgstøtte i form af samtaler og sorggrupper.

Du finder det aktuelle nummer af Månedsmagasinet Erhverv her. Artiklen fra Om-sorgen.dk finder du på side 32.

En tilbagemelding, jeg er stolt af

Jeg har netop holdt et af mine foredrag om sorg og sorgbearbejdning hos KFUM og KFUK's pensionistklub. Grethes tilbagemelding siger alt:

“Et stærkt og hudløst ærligt foredrag om at møde - og at være - i sorgen, og samtidig en øjenåbner for, hvordan jeg tackler mødet med et medmenneske i sorg.”

Tusind tak for de flotte ord, som fuldstændig beskriver mit formål med foredraget.

Jeg oplevede selv en intens stemning med meget lydhøre og berørte tilhørere. Tak til KFUM og KFUK's pensionistklub, fordi jeg måtte dele min historie med jer.

Skulle du have lyst til at høre mere om, hvad jeg kan tilbyde af artikler, foredrag eller sorgstøtte, så kontakt mig på tlf.: 4076 6041 eller via kontaktformularen her.