Om-sorgen.dk

Du er her: Velkommen Nyt fra om-sorgen.dk TV2: Arbejdspladser mangler sorgpolitik
mandag den16maj 2022

Nyt fra om-sorgen.dk

TV2: Arbejdspladser mangler sorgpolitik

I nyhederne på TV2 lørdag aften kunne man høre Rikke Glarbjerg fortælle om, hvor vigtigt det var for hende at få stor støtte og opbakning fra sin arbejdsplads, da hun mistede sin 20-årige søn. Se indslaget og læs artiklen ved at følge dette link: Arbejdspladser mangler sorgpolitik - mor kunne ikke arbejde i halvandet år.

40%, der mister bliver sygemeldt fra sin arbejdsplads. 73% skjuler deres sorg over for arbejdsgiver og kollegaer i frygt for at blive fyret. Det kan være nødvendigt med en sygemelding for, at den sørgende får tid og rum til at bearbejde sin sorg. Virksomheden kan sideløbende udgøre en vigtig rolle i det at få medarbejderen tilbage på arbejde igen så omsorgsfuldt som muligt. Jo mere støtte, arbejdsgiver kan give sin medarbejder, jo hurtigere har virksomheden sin medarbejder tilbage igen. Og det er en stor fordel - både på det menneskelige plan, men det har også en stor økonomisk fordel for virksomheden. Jeg har skrevet en artikel om dette emne, som blev trykt i Erhvervsmagasinet Fyn i efteråret 2017. Du finder artiklen her.

Jeg kan hjælpe din virksomhed med at få lavet en sorgpolitik, samtale med din medarbejder i sorg og lave en egentlig rådgivning for hele virksomheden, så alle kollegaer er klædt på til at modtage medarbejderen, når vedkommende kommer tilbage på arbejde. Læs mere om dette tilbud her og kontakt mig via telefon: 4076 6041 eller via Kontakt.