Om-sorgen.dk

Du er her: Velkommen Nyt fra om-sorgen.dk Kompliceret sorg kan forebygges
mandag den16maj 2022

Nyt fra om-sorgen.dk

Kompliceret sorg kan forebygges

Sorgkonferencen 2018, som netop er løbet af stablen den 18. og 19. september, havde for mig et vigtigt budskab: kompliceret sorg kan forebygges ved hjælp af sorgstøttesamtaler. Og det er lige præcis det, Om-sorgen.dk har gjort sig til ekspert i - både i form af samtaler og sorggrupper!

Om-sorgen.dk var så heldig at være repræsenteret blandt deltagerne til Sorgkonference 2018 arrangeret af Det Nationale Sorgcenter. Jeg var blandt mange andre fagpersoner, herunder psykologer, psykoterapeuter, sygeplejersker, pædagoger mv. til en to-dages konference i København i det flotte Mærsk Tårnet. Læs mere om konferencens indhold under billedet.

Sorgkonference

Den første dag var der blandt oplægsholderne en af verdens førende forskere inden for sorg, nemlig Dr. Katherine Shear, professor i psykiatri på Columbia University School of Social Work, USA. Katherine Shear holdt oplæg om diagnosticering og behandling af kompliceret sorg. Derudover var nogle af Danmarks førende forskere på sorg-området på programmet som oplægsholdere. Vi hørte Majbritt Guldin, klinisk psykolog, ph.d. og seniorforsker på Aarhus Universitetshospital undervise i sorgens betydning og om forebyggelse af kompliceret sorg. Svend Brinkmann, professor i almenpsykologi på Aalborg Universitet holdt oplæg om sorg som almenpsykologisk fænomen, og Maja O'Connor, lektor i klinisk psykologi, ph.d. og sorgforsker ved Aarhus Universitet og seniorforsker i Det Nationale Sorgcenter underviste i vedvarende sorglidelse som ny diagnose. Om eftermiddagen blev vi delt op i samtalesaloner, hvor jeg deltog i samtalesalon om komplicerede sorgreaktioner hos ældre og i samtalesalon om børn, unge og sorg.

På dag nummer to var vi så heldige at have fornøjelsen af Katherine Shears viden hele dagen. På denne dag fik vi en grundigere introduktion til terapi af kompliceret sorg.

Det var to læringsrige dage, hvor et vigtigt budskab var, at kompliceret sorg kan forebygges ved hjælp af sorgstøttesamtaler. I dag er forekomsten af kompliceret sorg ca. 10 %, og denne andel kan derfor formentlig mindskes. Det er en stor glæde for mig, idet jeg netop tilbyder sorgstøttesamtaler og sorggrupper, og at jeg dermed er med til at forebygge kompliceret sorg.