Om-sorgen.dk

Du er her: Velkommen Nyt fra om-sorgen.dk Efterårets mediekonkurrence for 6.-10. klasse: ”Døden er da noget, vi taler om.”
mandag den08august 2022

Nyt fra om-sorgen.dk

Efterårets mediekonkurrence for 6.-10. klasse: ”Døden er da noget, vi taler om.”

Da jeg mistede mit lille barn for 10 år siden, følte jeg mig enormt ensom. Mine omgivelser talte ikke særlig meget med mig om mit tab, og mange sagde slet ikke noget. Jeg følte et stort behov for at dele min sorg med nogen, idet sorgen flænsede mit indre op – jeg følte mig knust og amputeret. Men det var som om, at ingen forstod mig.

JP/Politikens Hus, Mary Fonden, Børn, Unge & Sorg og Østifterne står bag mediekonkurrencen 2019 for landets skoler. Mediekonkurrencen sætter netop fokus på det, der kan være svært at tale om, når vi mister. Vi bliver alle berørt af døden på et tidspunkt. Død, sorg og alvorlig sygdom kan være lettere at bære og lære at leve med, hvis vi kan dele med andre, hvordan det er at skulle forholde sig til et nyt livsvilkår og savne samt mindes én person, som man elsker virkelig højt. Men der er stadig en stor berøringsangst fra omgivelserne.

Mediekonkurrencen har til formål at gøre op med denne berøringsangst. Landets 6.-10.-klasser kan deltage i konkurrencen og udgive en avis eller nyhedssite om emnet. Måske er du lærer eller pædagog på en skole, hvor der er en klasse eller flere klasser, der er tilmeldt denne konkurrence – eller måske overvejer at blive det. Hvis du har brug for inspiration til forløbet med mediekonkurrencen, må du endelig kontakte mig. Jeg kommer gerne ud i klasserne og fortæller min historie samt svarer på elevernes spørgsmål. Jeg har før holdt oplæg i skoleklasser – du kan læse her, hvad lærer Rie Hougaard syntes om mit oplæg:

”Susanne besøgte mine fjerdeklasser i forbindelse med et emne om sorg, vi havde i faget Kristendomskundskab. Det var en rigtig god oplevelse for mig og mine elever. Susanne formåede at fange alle elever på den meget fine pædagogiske tilgang, hun havde til dette svære emne om død og sorg. Hun brugte bl.a. sin personlige erfaring med spædbarnsdød og fortalte i detaljer om sin lille drengs død og begravelse og sin og familiens sorgbearbejdelse. Samtidig med dette havde Susanne den fineste fornemmelse for, hvad børnene kunne klare at høre – og hun flettede små søde og sjove kommentarer ind, så der var plads til smil i alt det svære. Susanne opfordrede til at stille spørgsmål, og hun anerkendte og besvarede alle spørgsmål og var i fin dialog med børnene.
Jeg kan på det varmeste anbefale Susanne til at fortælle og formidle til børn (og voksne) om emnet død og sorg."
Rie Hougaard, lærer, Tommerup Skole

Du er velkommen til at kontakte mig på tlf.: 4076 6041 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du kunne tænke dig at høre mere om mig og mine oplæg.