Om-sorgen.dk

Du er her: Velkommen Nyt fra om-sorgen.dk Skøn dag i selskab med en 7.-klasse
fredag den30september 2022

Nyt fra om-sorgen.dk

Skøn dag i selskab med en 7.-klasse

I dag har jeg delt min viden om sorg, sorgreaktioner og det at møde mennesker i sorg med en helt fantastisk 7.-klasse. Mit mål var at inspirere dem til at turde stå ved siden af et menneske i sorg - og ikke være bange for at sige eller gøre noget, når de er sammen med et menneske, der er revet fuldstændig i stykker inden i. Og jeg må virkelig tage hatten af - hvor var de bare gode!!

Vi startede dagen på kirkegården, hvor byens præst fortalte om begravelser og bisættelser samt gravsten. Jeg fortalte om Viktors (min søns) gravsted og gravsten, og hvilken betydning og symbolik de forskellige ting på gravstedet har for mig.

Derefter var der klasseundervisning på skolen. Jeg havde en helt fantastisk oplevelse med nogle meget reflekterende elever i 7. klasse. Og fordommen med, at teenagere er orienteret mod mig, mig, mig - altså sig selv, var bestemt ikke det, der kom til udtryk i dag! Tværtimod mødte jeg nogle elever, der virkelig er fyldt med omsorg og masser af kærlighed at dele ud af til verden omkring sig. Det var enormt berigende at have en dialog med dem om dette ellers svære emne - men de var så gode!!

Jeg gik fra skolen med stolthed! Og stoltheden blev ikke mindre, da jeg fik et par ord med mig på vejen fra et par af eleverne, der sagde til mig: "Hvis du ikke allerede havde et job, så skulle du overveje at blive lærer - for du er rigtig god til at undervise". Ja, så kan man da ikke andet end at gå taknemmelig derfra!

 

Lrer